Čvn 10

Ze zvědavosti jsem se podíval na tuhle sérii. Viděl jsem jen hraný film podle stejnojmenné mangy, ale to nebyl důvod mé zvědavosti. Hodně jsem o City Hunterovi slyšel a bylo toho zbytečně moc pozitivního. Nejde upřít výbornou animaci na tehdejší, a řekl bych i dnešní, dobu. A hudba je jedna báseň. Krásný výběr, soundtrack z toho musí být povedený. V čem ale tohle anime těžce ztrácí body je děj. A to tak moc, že je to nuda nejtěžšího kalibru.

Prvních deset dílů je jakoby úvod a povedený úvod. Zjistí se, proč má na krku hlavní postava, Ryou,  trochu svéráznou holku. Tomu nejde nic upřít. Pěkný úvod, ale co pak nastane. To je šílená hromada dílů, které jsou totožné. Několik dílů vybočuje trochu z mezí, ale zase se nejde spojitost s masou nudy. Většinou to začne sehnáním kšeftu. Ryou totiž dělá čističe. Pohybujeme se teď ve slovníku podsvětí. Většinou si Ryoua najme pěkná kost a on ji chce sbalit, což se nelíbí ani klientce, ani té, co má Ryou na krku. To má za následek jeho vyhození z okna, praštění kladivem, který vytáhne kolegyně… no… odnikud. Ale po 20 dílech to ztrácí své kouzlo. Takže Ryou je nemrava a žádná ho nechce. Jedeme dál.

Ryou se svou paličatou partnerkou, která všem připadá jako jeho bratr, vydá pracovat. Většinou to má vtipný začátek, ale pak se to překulí na docela zajímavou akci. I když zlouni jsou až moc streotypní. Pokud jste viděli nějaký mahou shoujo typu Sailormoonek, tak tam mají úplně stejné nepřátele. Bohatí, zlí, ale někdy se promění v nepochopené klaďase. Což mi tam vůbec nesedí.

Takže jsme nějak zpacifikovali zlouna a vyřešili případ. Pravda je, že někdy bývá vyřešení celkem vtipné a zajímavé. Ta zajímavost a originalita však každým dílem klesá. Protože náplň dílů je pořád ta samá čokoláda. Jen se občas přidá jiné potravinářské barvivo. Chuť je ale neustále stejná.

Případ je vyřešen a Ryou se s klientkou loučí. Ta pochopí, že Ryou je naprostý frajer a zapomíná, že je prasák na třetí. A vše končí nějakým stylovým pohledem na Ryoua. No, zajímalo by mě, jestli těch pár dílů první série někdy dokoukám. Na to, jak to vypadalo dobře, z toho vylezlo něco tak fillerovýho (všechny díly jsou stejný a můžete je vypustit a nepřijde o nic), až to bolí. Radši se kouknu po několikáté na Golden Boye s intelektuálním Kintarem, který jednou zachrání anime průmysl nebo na GTO s Onizukou a jeho nelidskými obličeji a bombastickým přístupem k životu. City Hunter je totiž děsná nuda.

Přitom ale mám rád Ranmu 1/2. A nemyslím, že by to bylo až tak jiný. Oboje má slušivou animaci a pěknou hudbu. Ale Ranma 1/2 je lepší, i když tam je mnohem víc dílů o ničem.  Pořád mě napadá hromada dalších anime, které jsou zajímavější a koukatelnější než City Hunter. Tak, kam zmizely ty vychvalované klady, o kterých jsem slyšel a nemohly se slovy vyjádřit?

written by mJezdec


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia