Čvn 09

Shoujo žánr ukazuje svoje růžky a tím pádem je anime Yume-iro Patissiere (Snově-zbarvení cukráři) čím dál zajímavější. Samo o sobě je tohle anime vzhledově dětské. Cukráři, co chtějí být nejlepší na světě počínaje a vílím světem konče. Prostředí jasně naznačuje, že půjde o nějakou sladkou sérii, kde budou maximálně tak ukázky typů různých dortíků a zákusků. A přitom je to jen část série. Mnohem víc mě zaujala právě část, která se točí hlavně kolem jedná kuchařské skupiny. Série se totiž odehrává na škole, kde se učí cukrařině a jsou zde rozděleni do skupin po 4 lidech. Tahle skupina se skládá z nové holky a třech kluků, kterým říkají princové.

A právě při popisu skupiny to už začíná být zajímavé. Máme zde potrhlou nešikovnou Ichigo, která se shodou okolností stane i vedoucím skupiny. Zejména díky tomu, že má fantazii. Pak tu máme prince. První je hnědovlasý pacifista, který by se klidně utopil, aby nikomu nevadil. Pak tu je zelenovlasý narcis s naprosto ujetými scénami. Nezapomenutelné jsou hlavně jeho koupací scény, kde se naplno projevuje jeho posedlost růžemi. A nakonec tady máme nejzajímavější postavu a tím je blonďatý tsundere sadista. každý tam během série měl svoje úzkostlivé díly (pro ty s posedlostí pro engliš to jsou angsty díly). Přičemž jedny ze zajímavých jsou právě o tom, jak se kluci dali dohromady.

Ale 35. díl byl teda extra angsty. Pokusím se trochu nastínit, co mě zaujalo. V předchozích dílech byly náznaky, koho má rád sadista. Asi největší byl v předchozím díle, kde mu spadne skicák s vlastnoručním obrázkem. Přijede totiž slavný Henri-sensei, o kterém neustále Ichigo mele. A to celkem blonďatého tsundere Kashina rozzuří. Tak mě napadá, že moc tsundere kluků v anime není. To má za následek hodně zajímavé momentky tohoto nového dílu.

Tohle anime patří právě mezi hrstku těch zajímavých a možná proto se na něj lidi moc nekoukají. Musím říct, že v záplavě moe věcí, které jsou jen o tom, kdo ukáže co nejmíň oblečení, působí tohle anime jako balzám. Není to sice nějaké top anime, přesto stojí zato ho vidět, i když je celkem dlouhé a nikdo neví, kdy to skončí. Je pravda, že díly o vílím světě jsou pohádkové. To nemůžu popřít. Avšak já mám rád anime, které se točí právě kolem postav, což tohle anime splňuje. Těším se na další díl a netěším na konec série, který se, podle mě, za pár dílů blíží. Snad to nějak natáhnou. Koho zajímá děj, jde o ty postavy a hlavně Kashina.

written by mJezdec

One Ping to “Psycho cukráři”

  1. NeumimCesky FansubGroup » Archiv webu » Už zase to stejný anime Says:

    […] nikdo nepřihlásil na překlad Yumeira. Tak bych ještě rád do oběhu pohodil mJovu recenzi a doufám, že si to někdo rozmyslí. Opravdu neradi dropujem. No, a to je z dnešní novinky […]


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia