Čvn 08

Tohle anime mě hned od prvního dílu chytlo. Po dvou dílech jsem si musel dát pauzu, i když má jeden díl kolem pouhých čtyř minut. Břicho nestíhalo. Animace je sice taková nízkorozpočtová a dialogy… No, to jsou spíš výkřiky a hlášky, než dialogy. Přesto je tohle anime skvělé.

To, co dělá tohle anime, tak dobrým je právě hlavní postava, kuře s pětikruhovým knírem. Myslel jsem, že to skončí u absurdně dobrých hlášek, ale naštěstí ne. Zmíněné kuře s výstižným jménem Higepiyo (doslovně Knírovýpíp) vytváří neotřelé taktiky, jak se postavit těm bohatým a namyšleným. Ukazuje jim nejen hozením nakrájené cibule do očí, ale třeba i sázkami, které zdařile se svým nejlepší kamarádem, který si ho pořídil jako domácího mazlíčka, ukazují zač je toho loket. Přímo to dodává životní sílu do žil.

A když už se člověk směje, tak Higepiyo ukazuje, jaký je ve skutečnosti pravý samuraj/ninja/džentlmen. Kdo by nechtěl být jako on? Jeho bushido ve smyslu smažených nudlí je pravým životním motem snad každého.

Sice jsem jen v půlce, ale i tak bych řekl, že tohle anime patří mezi ty hodně zdařilé. Hlavně díky nezapomenutelné životní hlášce „Piroshi no pan wa ore no pan“ (Piroshiho chleba je můj chleba – sprostými znaky to je na prvním obrázku). Mimochodem ten jeho největší kamarád se jmenuje Hiroshi. Jen Higepiyo je tak coal, že každému mění první písmenko jména. Stručně řečeno: Tahle série je prostě chlebově nářezová.

written by mJezdec


5 komentářů to “Higepiyo – Být kuře je coal”

  1. 1. Benda_11 Says:

    Aby jste věděli, kam na tyhle boží sračky chodí, tak to má ode mě. To anime je opravdu super a člověk se u toho hodně zasměje. Nejvíce se mě líbí Kyonův hlas v podání prodavače Kuřat, který bydlí u nich na půdě.

  2. 2. Hulk1l Says:

    Vypadá to celkem dobře, jen tak mimochodem nemohl jsi tam napsat do závorky překlad té životní hlášky? Nevím jak ostatní ale já tomu nerozumím. Jinak ti asi projedu animelist na akihabaře : ) pro inspiraci

  3. 3. mJezdec Says:

    Tak teda jo. Upravil jsem poslední odstavec.

  4. 4. Sm0ker Says:

    to je nějaký nový, nebo z kolikátýho roku? já to snad viděl někde na orf, ale mozek už mi nezvládá rozlišovat časy

  5. 5. Hulk1l Says:

    Děkuji ti dobrý muži : ) zejtra to začnu sosat : )

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia