Čvc 26

V červenci je celkem dost horkých novinek, stejně jako počasí. Ale víte co. Občas byla i zima.

Mitsudomoe

Na tohle anime jsem se těšil a splnilo to očekávání. Abych byl upřímný spíš předčilo. Čekal jsem obyčejnou komedii ve stylu dětí z páté třídy. Tady ale hrají prim tři postavy najednou. Zvrhlá genki bojovnice, sadistka a vražedně vypadající knihomolka a všechny jsou sestry. Jejich otec vypadá jak vystřižený z reklamy na hamburgra. Což je možná odkaz na to, že ani jedna z holek není vyhublá. Konečně pořádné postavy, ne? A kde jinde je možno vidět kluky hrající fotbal s kalhotkama, no? Osobně mám nejradši Hitohu, protože stačí jedno její jemné „ne“, které je výstižnější než dvouhodinová přednáška.

Shiki

Už ani nevím, proč jsem na to začal koukat. Každopádně toho zatím nelituju. Hudba a animace je tu úžasná a vytváří dokonalou atmosféru místa. Navíc po tom balastu šťastných anime, které se na nás řítí., to už jen za tenhle fakt dostává body navíc.  Tohle je anime, z kterého sálá záhadnost a hlavně realita. Už nechci šťastné anime ze střední školy, kde se mají všichni dobře. Chci více Shiki. I když,  je to hororové a hodně věcí se tam zatím nevysvětlilo. Něco se ve vesnici děje a nikdo neví proč. Takový syndrom uzavřené vesnice uprostřed lesů. Pořád nemám vůbec tušení co se tam děje a nemám ani žádnou teorii,. Komu to vadí? Tohle anime mě bere a těším se na další díly.

Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi

Vlčice a sedm kamarádů je lehká rabu komedie s prvky parodie na pohádky. Já věděl, že se mi jednou vyplatí koukat na večerníčky a pohádky v televizi. Řadil bych to mezi takové ty průměrné anime, i když je tam plno zajímavostí. Třeba gifově vyhlížející reklamní části nebo otravně vlezlá vypravěčka Kuroko, kterou k smrti nesnáším. No, ale stejně jako u obdobně jmenného anime. Všichni se na to stejně koukáme kvůli vlčí Ookami.

Amagami SS

Trochu odkážu víš. Obě série začínají stejně, i když nemají ve výsledku nic společného. Stydlivý kluk dostane na začátku zcela jasné odmítnutí a teď se s tím poper jak umíš. Tenhle se vlivem kvalitní animace nevzdá. Teda u Ookami je to tím, protože je Ookami. Ale tak nějak se to popatlá a pak člověk zjistí, že nejspíš budeme mít anime s několika alternativními konci. Bylo by to zajímavé, kdybych to v tohle roce už neviděl poněkolikáté. Asi nový trend. Každopádně to má úžasný opening.

written by mJezdec


4 komentáře to “Červenec 2010 – 2.0”

  1. 1. pressoln Says:

    Překládá někdo Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi a Mitsudomoe . Díkes

  2. 2. mJezdec Says:

    Hej, tohle měl být jen přehled na co čumím 😀

    Jinak, hodně překladů + málo lidí = žádné Mitsudomoe

  3. 3. pressoln Says:

    Já jsem rád za každý překlad . Počkám si na díly co překládáte anehonim vás sám chodím do práce tak vím jak je člověk vyšťavený. PS. ještě jednou dík za Angel Beat a nenech se otrávit.

  4. 4. pressoln Says:

    A máš dobrej vkus na anime.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia