Bře 17

Jsem zpátky s další várkou anime, co skončily a začaly v říjnu. Jedná se o devět kousků, z čehož tři jsou bonusové ova. Jinými slovy 6 sérií a něco navíc. Hlavně doporučuji první tři, které se mi hodně moc líbily a doporučuju na list věcí na shlédnutí. Minimálně Sasameki Koto. Brzo skončí další porce anime z října, takže tak za měsíc by měla být poslední aktualizace října.

Sasameki Koto

Nebudeme chodit kolem horké kaše, toho anime je shoujo-ai, což už je samotný důvod proč na to koukat, ne? Jen vtipkuju. Každopádně toto anime má cenu vidět. Ze začátku mi to připadalo jako Aoi Hana. Ale to opravdu jen ze začátku. Toto anime je totiž mnohem vtipnější, i když jsou tam „angsty“ momenty a to díky hlavním hrdinkám. Jedna z nich, Sumika, je zamilovaná do své nejlepší kamarádky, leč Ushio preferuje roztomilé dívky. Sumika zná Ushio už hodně dlouho a možná i díky tomu své pocity nikomu neřekla. Přičemž se během série toto drama stupňuje a nechybí i porce nedorozumění díky dalším postavám. Zejména díky sféráznému yuri páru, který založí dívčí klub. Je nám všem doufám jasné jaké dívky mají na mysli. Takže celá série se pak točí kolem členek a ehm crossera. Hravý humor se proto mísí s životními osudy hrdinek, což je podle mě silná stránka tohoto anime. Celé anime je chytlavé a poutavé a bohužel má jen 13. dílů, ale berme to z té lepší stránky, nezkazilo se a neprojevilo žádný těžký neduh současných sérií.

Aoi Bungaku Series

Aoi Bungaku Series je projekt převedení japonských evergreenů do anime prostředí. A řekl bych, že se to povedlo. Nejvíc mě utkvěla v paměti první „kniha“ a čtvrtá kniha z celkových šesti. První kniha mě totiž trochu odrazovala od dalšího sledování, protože je celkem depresivní. Pokrývá první čtyři díly a nazývá se „Už nebýt člověkem“. Je to takový myšlenkově příběhový rozbor, co dělá člověka člověkem. Brrr, ještě teď mi naskakuje husí kůže. Čtvrtá kniha (dva díly) se nazývá „Utíkej Melosi!“. Zde spisovatel píše na objednávku hru o přátelství a čekání. Přitom vzpomíná na svého nejlepšího přítele ze studyí. Takže se prolíná příběh samotné hry, jeho životní příběh a realita. Zní to složitě, ale když se na to podíváte, tak se v tom lehce zorientujete. Mimochodem, před každým dílem je vysvětlováno, o čem je původní kniha a o autorově životě. Moc jsem to nevnímal, nebylo to animovaný. Výhodou bylo, že toto anime mělo více příběhů, tak jsem si to mohl krásně rozkouskovat.

Kuuchuu Buranko

Trochu, no dost, podivné anime s netradiční animací (zapojování reality do animace) o psychickým potížích, které řeší jemně labilní psychiatr. Tomuto anime jsem celkem přišel na chuť, i když ta animace není zrovna moje parketa. Díly jsou lineární. Přijde pacient, dostane injekci, hledá se problém, vyřeší se problém. Všechno do sebe zapadá, teda až na šílené vzrušení, které prožívá psychiatr, když sestřička dává pacientovy injekci. Sečteno, kvalitní, i když dost šílený, kousek anime.

Sora no Otoshimono

Pokud mám náladu, tak mi šílené komedie nevadí a tohle je jedna z nich. Přičemž tato komedie měla originalitu. Takové vtipy jsem snad v životě neviděl. A kvůli tomuto anime budu neustále vyhlížet hejno létajích kalhotek. Prostě klasická šílená komedie, u které se člověk směje a ostatní na něho blbě koukají a hledají svěrací kazajku.

Nogizaka Haruka no Himitsu: Purezza

Jedná se o pokračování série Nogizaka Haruka no Himitsu o bohaté dívce, která je tajnou otakyní. První série mě celkem unesla, i když se mi ke konci moc nelíbily vtipy na téma můj yakuza otec a má sadistická matka. Bohužel druhá série se hlavně nese v duchu těchto vtipů, které vážně nemusím. Kdyby omezili tyto už vážně trapné vtipy a super služky, které prstem prorazí tank, tak bych byl spokojený. Ale nejsou tu jen zápory. Příběh vztahu Haruky a Yuuty, který ví o jejím otačení, pokračuje i zde. Díky tomu hodnotím tuto sérii vesměs kladně, i když hodně prskám u těch vtipů. To mám z toho, že moc koukám na anime.

11eyes

Tak s touhle sérií jsem těžce přestřelil. Je to přesně ten typ akčních věcí, co přímo nesnáším. Už ani nevím proč jsem na to koukal. Klučina co má oko, co vidí budoucnost a jsou kolem něho lidi, co mají nadpřirozené schopnosti. Skáčou do červeného alter světa. Holka s kawai a já tě zabiju osobností. Záporáci, co jsou klaďáci. Klaďáci, co jsou záporáci. Konec světa. Klany mečů. S touhle sérií jsem těžce přestřelil. Kdyby tam nebyl fanservis, tak nevím, jak bych to dokoukal.

Kyou no Go no Ni (2009)

Další čtyři příběhy, které se nesou ve stejném duchu jako série z roku 2008. Takže palec nahoru.

Hyakko Extra

Trochu nízkorozpočtové ova, které se odehrává na jednom místě, v cukrárně. Hyakko série se mi moc moc líbila u tohle ova to není jinak. Sice význam jednodílných ova k sériím moc nechápu (teda chápu, ale finanční stránku neberu jako argument), ale většinou potěší, tak proč si stěžovat.

Mahoromatic: Tadaima Okaeri

Prostě další díly série Mahoromatic, která má skončit, ale nejspíš nikdy neskončí. Gainax rád dráždí. I když toto dvojdílné ova posouvá děj trochu kupředu, takže se nedá říct, že je zbytečné.

written by mJezdec


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia